• Рисима Рисимкин

Националната турнеја на проектот „Простор за разговор“ завршува со финален настан во Скопје

Културниот центар „Интерарт“ на 28 октомври (сабота), со почеток во 19 часот, во мултимедијалниот центар „Мала станица“, во соработка и со поддршка на Швајцарската амбасада во Скопје, го завршува проектот „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“ со кој, преку уметнички активизам во изминатава година ја подигнуваше свеста за родовата еднаквост и ненасилство врз жените. …

Националната турнеја на проектот „Простор за разговор“ завршува со финален настан во Скопје Read More »