Кокос „бакнежи“: Направете го овој колач, веднаш ќе ви стане омилен!
К. А.
Пред
Фото: Профимедиа
Ако сте меѓу љубителите на кокос, овие „бакнежи“ од кокос брзо ќе ви влезат под кожа. Покрај нивниот убав изглед, тие со себе носат и задоволство во вашиот стомак, бидејќи се највкусното нешто што ќе го пробате.
Изматете заедно снег од четири белки. Додадете 250 гр шеќер во прав, а потоа 120 гр кокосово брашно. Сѐ варете на пареа или тивок оган и мешајте да се згусне. Потоа смесата малку изладете ја, па додадете 50 гр брашно. Со лажица формирајте еднакви купови на подмачкан плех. Сушете ги, односно оставете ги да се стврднат 20-25 минути на температура од 80 степени.
Почитуван читателу,
Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не.
Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат.
Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.
ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
Ниту една странска компанија што инвестирала во зоните не ја напуштила Македонија, иако се „плетеа“ разни претпоставки и најави. Напротив интересот за реинвестирање е зголемен како меѓу домашните, така и меѓу странските компании, велат од Дирекцијата на ТИРЗ. И во екот на најголемата економско-енергетска криза, нашите три адути се географската положба, мобилноста на работната сила …
Единствениот грумер за мачки на Балканот, Сеок Вон Канг или мистер Канг живее во Скопје. Тој работи во скопскиот салон за стилизирање на животни „Туту“. Животот во Македонија му се допаѓа многу, вели за „Слободен печат“ мистер Канг, кој е воодушевен од местата кои ги посетил и од нашата традиционална храна, а посебно му се …