• препорачано

Сокот од домати може да ја убие салмонелата, бактерија која ги „тероризира“ нашите црева

Една нова студија покажа дека доматите можат да помогнат во борбата против бактериските инфекции во цревата. Доматите се меѓу најкористените зеленчуци во светот, полни со антиоксиданси, витамини и други соединенија. Научниците од Универзитетот „Корнел“ во САД во серија експерименти идентификуваа две соединенија од доматите и нивните моќни својства за уништување бактерии, пишува „Саенс алерт“. Истражувачкиот …

Сокот од домати може да ја убие салмонелата, бактерија која ги „тероризира“ нашите црева Read More »