• занаети

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ| Хаџи: Турците го измислија локумот, ние го усовршивме рецептот и сега им го извезуваме

„Слободен печат“ во поддршка на старите занаети од Скопската чаршија. Преку интервјуа со занаетчиите ќе се обиде да ги спаси од заборав, да ги запозне младите генерации со традицијата која со векови се одржува во Чаршијата. Можеби прилозите ќе бидат поттик за некој млад човек некој занает да го одбере за своја идна професија и со …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ| Хаџи: Турците го измислија локумот, ние го усовршивме рецептот и сега им го извезуваме Read More »