• територија

Словачкиот премиер ја повика Украина да отстапи дел од својата територија за да стави крај на војната со Русија

Словачкиот премиер Роберт Фицо изјави дека отстапувањето на дел од украинската територија на Русија е единствениот начин да се стави крај на војната со Русија и го повтори своето противење за членството на Украина во НАТО. -Мора да има некаков компромис. Што очекуваат тие, дека Русите ќе го напуштат Крим, Донбас и Луганск? Тоа е …

Словачкиот премиер ја повика Украина да отстапи дел од својата територија за да стави крај на војната со Русија Read More »