• мрп

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Мехмедовиќ: Од 10 невакцинирани деца со МРП кои имале морбили, пет биле со аутизам

Портпаролот на Комисијата за заразни болести Злате Мехмедовиќ во утринската емисија „Слободен печат“ на Слободна ТВ вели дека нивна должност е да ги неутрализираат сите дезинформации кои можат да направат штета на јавното здравје. -Ние тие дезинформации треба да ги отфрлиме, да ја објасниме нелогичноста дека МРП вакцината е поврзана со аутизам со факти. Убеден …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Мехмедовиќ: Од 10 невакцинирани деца со МРП кои имале морбили, пет биле со аутизам Read More »