• луганск

Во Луганск убиен руски функционер

Член на Народниот совет на Луганската Народна Република (ЛНР) и поранешен шеф на Народната милиција на ЛНР, Михаил Филипоненко е убиен денеска во Луганск. Веста на Телеграм ја потврди претставникот на регионалниот парламент Јуриј Јуров, пренесе руската државна новинска агенција ТАСС. „Пред еден час, нашиот колега, заменик на Народниот совет на ЛПР, поранешен шеф на …

Во Луганск убиен руски функционер Read More »