• џез-музика

Првиот концерт на Националниот џез оркестар е со наслов „Џез нова“

Во објектот на Националната опера и балет, на 23 јануари, со почеток од 20 часот, својот прв концерт ќе го одржи Националниот џез оркестар. Станува збор за нова национална установа, која беше основана минатата година, а произлезе од активностите на Здружението на џез музичари и слободни уметници. Првиот концерт на установата е со наслов „Џез …

Првиот концерт на Националниот џез оркестар е со наслов „Џез нова“ Read More »