• знаци

ВИДЕО | Психијатар открива: Пет предупредувачки знаци на деменција

Раното препознавање на знаците на деменција е важно бидејќи дијагнозата може да му помогне на лицето да разбере што му се случува и како да се справи и живее со оваа состојба. Иако деменцијата влијае на луѓето на различни начини, психијатарот Џелил Мохамед преку видео на ТикТок ги сподели петте вообичаени предупредувачки знаци на деменција, …

ВИДЕО | Психијатар открива: Пет предупредувачки знаци на деменција Read More »