• танц

Преку танц до инклузија, дестигматизација и борба проти врсничкото насилство

Dancers united неделава одбележува десет години од формирањето на првата инклузивна танцова група. По повод 3 декември, Денот на лицата со попреченост, оваа танцова група нè потсети на сите активности во изминатите години и уште еднаш го стави фокусот на сцената на лицата со попреченост и на нивните бескрајни можности. Секоја година и секоја претстава …

Преку танц до инклузија, дестигматизација и борба проти врсничкото насилство Read More »