• Свето Стаменов

Излезе двотомна збирка интервјуа на новинарот Свето Стаменов како калеидоскоп на словенечко-македонското пријателство

Деновиве од печат излезе „Словенија и Македонија: калеидоскоп на пријателство и дипломатија“ I-II книга на Свето Стаменов, несомнено еден од најплодните македонски публицисти во последните две децении, политиколог и новинар на Македонското радио – Радио Скопје. „Словенија и Македонија: калеидоскоп на пријателство и дипломатија“ е своевидна двотомна збирка на 83 радио-интервјуа посветени на словенечко-македонските односи …

Излезе двотомна збирка интервјуа на новинарот Свето Стаменов како калеидоскоп на словенечко-македонското пријателство Read More »