• свадба

Бизарен обичај во Малезија: Младенците не смеат да користат тоалет три дена по венчавката, тоа им носи плодност и среќа

Свадбата е еден од најзначајните животни настани што го симболизира почетокот на заедничкото патување меѓу двајца заљубени. Овој свечен ден ја обликува судбината на младенците и животот на нивните семејства и пријатели, а неговиот клучен елемент секако се обичаите што го придружуваат, пишува „Путникофер“. Без разлика дали се работи за блиските традиции на прекрасниот Медитеран …

Бизарен обичај во Малезија: Младенците не смеат да користат тоалет три дена по венчавката, тоа им носи плодност и среќа Read More »