• самоубиство

Затајува безбедноста во кумановскиот затвор – две самоубиства за неполн месец

Две самоубиства на затвореници за неполн месец се случиле во кумановскиот затвор К’шање. Шеесет и седумгодишниот Д.Ѓ пред дваесетина дена се самоуби бесејќи се со чаршаф во ќелијата во која бил притворен. Д.Ѓ го врзал чаршафот за кревет и се обесил во ќелијата која ја делел заедно со уште еден притвореник кој спиел во моментот …

Затајува безбедноста во кумановскиот затвор – две самоубиства за неполн месец Read More »