• Појас и Пат

Кина: Како иницијативата „Појас и пат“ го промени светот

Светски лидери и претставници на 130 земји се собраа во Пекинг за да ја прослават 10-годишнината од Кинеската иницијатива „Појас и пат“ (БРИ), амбициозен проект за воспоставување две нови трговски траси што ќе ја поврзат земјата со остатокот од светот. Премиери и претседатели, вклучително и Владимир Путин, се состануваат на 17 и 18 октомври за …

Кина: Како иницијативата „Појас и пат“ го промени светот Read More »