• наталитет

Во Србија додаток за првородено дете 4.000 евра, за второ над 5.000 евра

Родителскиот додаток за првороденото дете во Србија ќе се зголеми од 378.000 на 500.000 динари (4.300 евра), во согласност со политиката на државата за зголемување на наталитетот. – Кога ќе се роди првото дете ќе добиваат од државата 500.000 динари плус дополнителни придобивки од локалните самоуправи. За второто нема да добијат 460.000 динари, туку 600.000 …

Во Србија додаток за првородено дете 4.000 евра, за второ над 5.000 евра Read More »