• муниција

„Фајненшл Тајмс“: Србија индиректно извезла муниција во Украина вредна 800 милиони евра

„Фајненшл тајмс“ објави проценки дека Србија индиректно, преку други земји, извезла муниција во Украина во вредност од 800 милиони евра од почетокот на руската инвазија на Киев, јави дописникот на МИА од Белград. Проценките споделени со „Фајненшл тајмс“, за кои пишува британскиот весник во написот под наслов „Србија гледа низ прсти тоа што нејзината муниција …

„Фајненшл Тајмс“: Србија индиректно извезла муниција во Украина вредна 800 милиони евра Read More »