• македонски граѓани

Словенечките газди ги „празнат“ македонските резерви на работна сила

И покрај неизвесноста на словенечкиот пазар на труд и заладувањето на германската економија, со исклучок на енергетски интензивните компании, сè уште има побарувачка за персонал во другите индустрии. Работодавците ги бараат во странство, а сè почесто во Македонија, констатира СЕЕбиз.еу. Меморандумот за вработување меѓу двете земји е потпишан, се очекува само потпишување на договорот, вели …

Словенечките газди ги „празнат“ македонските резерви на работна сила Read More »