• кожув

Покрената иницијатива планината Кожуф да се прогласи за национален парк

Градоначалниците на Кавадарци, Гевгелија и Демир Капија, Митко Јанчев, Андон Сарамандов и Лазар Петров, осум еколошки и планинарски здруженија на граѓани, со подршка на професори од Природно математичкиот факултет покренаа иницијатива за прогласување на планината Кожуф за Национален парк, соопштија иницијаторите. Како што се наведува во соопштението, планината Кожуф се наоѓа на територијата на општините …

Покрената иницијатива планината Кожуф да се прогласи за национален парк Read More »