• концерт

Првиот концерт на Националниот џез-оркестар е историски момент за македонската џез-музика

Свечено, достоинствено и со искрена возбуда на 23 јануари во салонот на Националната опера и балет се одржа првиот концерт на новооснованата Национална установа Национален џез-оркестар, со што се отвора нова страница во оркестарската музика кај нас. Седумгодишниот ентузијазам, посветеност, страст за музицирање и желба да се исполни празнината во изведбата на дела за Биг-бенд …

Првиот концерт на Националниот џез-оркестар е историски момент за македонската џез-музика Read More »