• измени на КЗ

Мијалков се спаси од две години затвор за „Титаник 2“, Апелација до одби обвинението зашто делото застаре по измените на КЗ

Апелацискиот суд Скопје денеска соопшти дека обвинението за поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) Сашо Мијалков го одбива, а врз основа на измените од Кривичниот законик. На останатите обвинети, поранешни членови на Изборната комисија Сашо Срцев, Бедредин Ибраими и Влатко Сајкоски, како и на лидерот на ДПА Мендух Тачи, затворските казни им …

Мијалков се спаси од две години затвор за „Титаник 2“, Апелација до одби обвинението зашто делото застаре по измените на КЗ Read More »