• иван џолев

Џолев: Се манипулира дека судот е виновен за застарувањето на предметите на СЈО, а тие застареа поради измените на Кривичниот законик

Предметите против поранешните функционери што ги отвори сега згаснатото Специјално јавно обвинителство не застареа заради неефикасно судство и судиите, туку поради измените на Кривичниот законик со кој се намалија казните за кривичното дело злуоптреба на службената положба и овластување по член 353. Ова е ставот на претседателот на Кривичниот суд Скопје Иван Џолев кој на …

Џолев: Се манипулира дека судот е виновен за застарувањето на предметите на СЈО, а тие застареа поради измените на Кривичниот законик Read More »