• грешка

Фуџицу ќе ги обештети британските работници кои поради грешка останаа без работа, а некои завршија во затвор

„Нашата компанија има морална должност да ги обештети жртвите од овој скандал“, изјави во вторникот шефот на европската филијала на Фуџицу, пренесува Си-Ен-Ен. Помеѓу 1999 и 2015 година, голем број вработени во Британската пошта биле лажно обвинети за грабеж и измама откако грешките во системот Хоризонт на Фуџицу лажно покажале дека парите, честопати илјадници фунти, …

Фуџицу ќе ги обештети британските работници кои поради грешка останаа без работа, а некои завршија во затвор Read More »