• босна

Русија најголем странски инвеститор во Босна и Херцеговина во 2023 година!

Приливот на директни странски инвестиции во Босна и Херцеговина во првите девет месеци од 2023 година изнесува 1,4 милијарди конвертибилни марки (КМ), односно околу 767 милиони евра, што е највисока сума забележана досега, покажуваат податоците на Централната банка на Босна и Херцеговина. Странските инвестиции во периодот јануари – септември 2023 година се повисоки за 23,9 …

Русија најголем странски инвеститор во Босна и Херцеговина во 2023 година! Read More »