• бегалци

Конго: Мировните трупи на ОН ги штитат цивилите кои бегаат од истокот на земјата

Мировната мисија на Обединетите нации во Демократска Република Конго (МОНУСКО) денеска објави дека распоредила свои трупи со задача да обезбедат безбеден коридор за цивилите кои бегаат од насилството на истокот на земјата. Мисијата МОНУСКО од вчера презеде 1.000 раселени лица кои побегнаа од градот Мвесо, каде што членовите на бунтовничката група М23 предводена од етничките …

Конго: Мировните трупи на ОН ги штитат цивилите кои бегаат од истокот на земјата Read More »