• сцена

Евровизиски скандал: Почна истрага за изборот на словенечката песна, уредникот на натпреварот поднесе оставка

Вања Вардјан, уредник на натпреварот и главен уредник на забавната програма на Јавниот сервис на Словенија поднесе оставка, откако се појавија наводни неправилности во изборот на словенечката песна за Евровизија. Со случајот се занимава и КПК (Комисијата за спречување на корупцијата), пишува „Н1“. Директорката на телевизијата на Словенија (ТВ СЛО) Ксенија Хорват веќе ја прифати …

Евровизиски скандал: Почна истрага за изборот на словенечката песна, уредникот на натпреварот поднесе оставка Read More »