• србија

Србија годинава ќе ги приватизира Ласта, Југоинспект, Печатницата Борба…

Во текот на оваа година можна е приватизација на 13 државни претпријатија, меѓу нив Ласта од Белград, Југоинспект, Штампарија Борба, Трејал Корпорација од Крушевац, Тоза Марковиќ од Кикинда, апартмани ЈАТ, како и РТВ Крагуевац. Министерството за економија на Србија ја ажурираше базата на податоци за компаниите за приватизација и соопшти дека од различни причини не …

Србија годинава ќе ги приватизира Ласта, Југоинспект, Печатницата Борба… Read More »