• сад

Митрофанова: САД сакаат да ја потиснат Русија од сите сфери на животот во Бугарија

САД сакаат да ја истуркаат Русија од сите сфери на животот во Бугарија. Меѓутоа, оваа цел им е утописка, кажа руската амбасадорка во Софија, Елеонора Митрофанова во интервју за РИА Новости, што е цитирано од БНР. Како што јави дописникот на МИА од Софија, руската амбасадорка во Бугарија како пример ја наведува желбата на САД …

Митрофанова: САД сакаат да ја потиснат Русија од сите сфери на животот во Бугарија Read More »