• Русија

Ден на таткото: Нов државен празник во Русија

Рускиот претседател Владимир Путин со извршен декрет го воспостави Денот на таткото за да ја истакне улогата на мажите во семејството, објави Кремљ. Путин, кој има две возрасни ќерки, одлучи да донесе уредба за воспоставување на Денот на таткото, кој ќе се слави секоја трета недела во октомври. Целта на Денот на таткото е да …

Ден на таткото: Нов државен празник во Русија Read More »