• оставка

Тунис: 113 членови на најголемата партија поднесоа оставки

 Повеќе од 100 функционери на исламистичката партија Енахда од Тунис, вклучително и пратеници и поранешни министри, денеска поднесоа оставки во знак на протест поради начинот на кој раководството ја води партијата. Западните медиуми оценуваат дека ова е најголемиот удар досега за партијата која се соочува со сериозна внатрешна поделба. Енахда, најголемата партија во Парламентот, се …

Тунис: 113 членови на најголемата партија поднесоа оставки Read More »