• нато

Русија бара од ЕУ и НАТО да ја убедат Приштина да ги повлече спецјалците од северно Косово

  Министерството за надворешни работи ги повика НАТО и ЕУ да ја убедат Приштина да ги повлече своите специјални сили од северно Косово. – Уште еднаш нагласуваме дека силите на НАТО за Косово и мисијата на ЕУ го имаат потребниот мандат да спречат беззаконие, и затоа ја имаат целата одговорност да ги заштитат цивилите, да …

Русија бара од ЕУ и НАТО да ја убедат Приштина да ги повлече спецјалците од северно Косово Read More »