• македонија

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ Ивица Боцевски: Европската сага на Македонија трае од ерата на комунизмот

Во 1989 година, тогашните властодршци на земјава кои произлегуваа од Сојузот на комунисти на Македонија, дадоа насоки целокупното законодавство да се прилагоди на европското и тоа најдоцна до 1991 година. Ова за гледачите на „Утрински печат“ го појасни политичкот аналитичар Ивица Боцевски, кој додаде и дека првиот договор меѓу Југославија и Европската економскаска заедница (ЕЗ) …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ Ивица Боцевски: Европската сага на Македонија трае од ерата на комунизмот Read More »