• Кина

Кина во истражувачка офанзива во јужното кинеско море

Малезија го повика кинескиот амбасадор во Куала Лумпур ѕа да му врачи официјаен протест од страна на Малеѕија поради „навлегувањето“ на кинеските бродови во нивните води, соопшти Министерството за надворешни работи. „Конзистентниот став и протестото на Малезија се заснова на меѓународното право, во одбрана на суверенитет и суверените права во суверените малезијски води“, велат владини …

Кина во истражувачка офанзива во јужното кинеско море Read More »