• иран

Иран не сака да започне војна, но ќе одговори на провокациите

Иран нема да започне војна, но „силно ќе одговори“ на секој што ќе се обиде да го малтретира, изјави денеска иранскиот претседател Ебрахим Раиси. -Нема да започнеме никаква војна, но ако некој сака да не малтретира, ќе добие силен одговор, рече Раиси во телевизискиот говор. Според него, Вашингтон ја променил својата реторика и сега тврди …

Иран не сака да започне војна, но ќе одговори на провокациите Read More »