• владимир путин

Путин: Белорусија стана нуклеарна сила со помош на Русија

Белорусија стана нуклеарна сила откако беше изградена белоруската нуклеарна централа со учество на Русија, што е сериозен чекор напред во економскиот и технолошкиот развој, изјави рускиот претседател Владимир Путин. Путин на состанокот на белорускиот Врховен државен совет потсети дека со учество на Руската Федерација во 2023 година во Белорусија изграден е вториот блок на белоруската …

Путин: Белорусија стана нуклеарна сила со помош на Русија Read More »