• вести

ВИДЕО ПРЕМИЕРА: „Политиканти“ на „Слободен печат“, гости новинарите Симоновска и Николовски

Во вечерашното издание на поткастот „Политиканти“ гости се новинарите Мирослава Симоновска и Марјан Николовски. Поради написите за состојбите во МПЦ-ОА, уредникот на порталот Религија.мк Марјан Николовски, беше повикан пред црковниот обвинител на Македонската православна црква. Николовски објаснува што ги иритирало црковните власти да го сослушуваат за да донесат суд за неговоте новинрски написи. Новинарката на …

ВИДЕО ПРЕМИЕРА: „Политиканти“ на „Слободен печат“, гости новинарите Симоновска и Николовски Read More »