• болест

Апликација помага при болеста која убива три милиони луѓе годишно: Ги спречува пациентите да пијат алкохол

Апликација за мобилен телефон АлкоЧејнџ (AlcoChange), која им помага на пациентите со заболување на црниот дроб да не пијат алкохол може да спаси многу животи. Ова го тврдат истражувачите од Универзитетскиот колеџ во Лондон УЦЛ (UCL) и Слободната кралска болница, кои го развија софтверот, пишува „УЦЛ Њуз“ (UCL News). Студијата објавена во списанието „ЈХЕП Репорт“ …

Апликација помага при болеста која убива три милиони луѓе годишно: Ги спречува пациентите да пијат алкохол Read More »