Зоолошката во Скопје со строги мерки: Избркани десет посетители бидејќи не почитувале едно правило

Денеска од Зоолошката градина во Скопје биле избркани десет посетители.

Како што откриваат оттаму, тоа се случило бидејќи избрканите не го почитувале правилникот на Зоолошката, односно и покрај забраната тие и понатаму ги хранеле животните.

Од Зоолошка велат дека хранењето на животните од страна на посетителите во минатото предизвикало голем број на здравствени проблеми кај животните, па поради тоа е и најстрого забрането.