Затвореник криел дрога во храната

Речиси 45,1 отсто од оперативните сознанија што дошле до македонската полиција во текот на 2021 година се однесуваат на недозволена трговија со марихуана, па затоа најзастапена е заплената на марихуаната / Илустративна фотографија

Струмичката полиција извести дека чуварите од струмичкиот затвор во храна откриле сокриена дрога.

Според досегашните наоди на истрагата вчера во 18.15 часот надзорник во затворот крај Струмица, при рутинска контрола на храна која била донесена за осуденото лице Т.Н., пронашол марихуана. Дрогата им била предадена на полициските иследници кои против затвореникот најавија соодветна пријава.

Видео на денот