ВИДЕО | Забележан е шверц на мали лавчиња во Македонија

Портпаролката на скопската зоолошка градина, Тина Мицковска предупредува дека во државата се случува нелегална трговија со млади лавови. Дека навистина ова се случува, показател се фотографиите на различни луѓе од Скопје и Куманово кои се фотографирани со мали лавчиња. -Во Македонија не е дозволено да се купи лав, дури ни ние како зоолошка градина не … Продолжи со читање ВИДЕО | Забележан е шверц на мали лавчиња во Македонија