Венера во Девица: Поволна љубовна атмосфера за три хороскопски знаци

венера хороскоп
ФОТО: Принтскрин / НАСА

Венера влегува во знакот на Девицата овој месец и за овие три знаци е одлично време за љубов, почнувајќи од од 21-ви јули.

Венера е планета на љубовта и убавината. Венера ни носи задоволство, хармонија во нашите односи и нè инспирира да ја бараме убавината. Девицата е знак кој најмногу се поврзува со перфекционизам и апетит за достигнувања. Девиците се педантни, ориентирани кон детали и многу организирани.

Бик

Можеби ќе се чувствувате презаситени и нерасположени овој период, но тоа е знак дека дошло време за промени. Можно е мрачни мисли да влезат во вашиот ум но, тие ќе станат гориво за вашиот следен потег, кој, во овој случај, е расчистување на сите проблеми во вашата сегашна врска. Ако верувате во вашиот партнер и тие во вас, тогаш искористете ја таа основа на љубовта за да ја надградите. Не дозволувајте работите да се расипуваат. Искористете ја енергијата на Девицата и искористете ја мудро поправајќи го вашиот љубовен живот преку отворена и искрена комуникација.

Девица

Не е изненадување што вие, Девица, многу добро реагирате на транзит како што е Венера во Девица, и овој конкретен настан ќе го среди вашиот љубовен живот, според вашите очекувања. Тоа што вие го сакате е вистината. Ја очекувате од вашиот љубовник и сакате да можете да го зборувате како што сте наумиле. Не можете веќе да ја видите поентата во задржување или криење работи. Ако вашиот партнер бил тивок, ќе ги изнудите зборовите од нив. Иако вашите партнери можеби нема да ценат што им се нарушува светот, тие исто така ќе ги дознаат придобивките од тоа да бидат во врска со Девица – штом ќе се открие вистината, не остануваат проблеми.

Јарец

Јарците како и Девиците се многу пребирливи и го бараат најдоброто. Бидејќи сте подготвени да вложите време и напор да го надградите сопствениот романтичен живот, не ви пречи ако треба да поминете неколку дена во пеколна интроспекција и исто така не ви пречи ако вашиот партнер треба да помине низ истите промени. Емоционалните промени се неопходни во вашиот свет и ако сакате работите да функционираат, преземете ги во ваша контрола.

Извор: „Your Tango“

Видео на денот