Зоолошката градина Палиќ: Лавицата Кики страда, вакви животни не можат да се чуваат како миленици

Зоолошката градина Палиќ објави на фејсбук-профилот нови детали поврзани со случајот со малата лавица Кики,  оттаму велат дека терапијата е користена по совет на ветеринари од меѓународни организации кои се занимаваат со закрепнување на големи мачки, особено лавови во Јужна Африка и Холандија, така што сите лекови кои дополнително лошо би влијаеле на оштетувањата на …

Зоолошката градина Палиќ: Лавицата Кики страда, вакви животни не можат да се чуваат како миленици Read More »