• Жарко Кујунџиски

Жарко Кујунџиски: Фестивалот „Букстар“ почнува на 12 октомври, темата е пандемија и книжевност

Седмото издание на книжевниот фестивал „Букстар“ годинава ќе се одржува од 12 до 15 октомври и како во претходните изданија ќе ја промовира европската литература. „Букстар заедно со „Синедејс“ е еден од двата фестивали во Македонија што го има предзнакот европски, со тоа што „Синедејс повеќе третира филм, а „Букстар“ се занимава со книжевниот аспект. …

Жарко Кујунџиски: Фестивалот „Букстар“ почнува на 12 октомври, темата е пандемија и книжевност Read More »