Чисти езера и нови зелени катчиња во ЗОО Скопје (ФОТО)

По повеќе од 13 години беше исчистено големото езеро во Зоолошката градина во Скопје, а малите езерца добија пролетно чистење по есенската генералка. Беа засадени и преку 200 нови садници- врби, бадеми, лешници, малини, како и повеќе видови цвеќиња. Од неделата, посетителите може да уживаат и во новото катче покрај езерото, каде што се наоѓа …

Чисти езера и нови зелени катчиња во ЗОО Скопје (ФОТО) Read More »