„Шеврон” ја купи „Анадарко” – шеста по големина зделка во историјата на нафтената индустрија

Нафтениот гигант „Шеврон” ја презеде американската нафтена компанија „Анадарко” за 33 милијарди долари плус дополнителни 17 милијарди долари долгови. Договорот беше потпишан синоќа и треба да се затвори во второто полугодие, соопштија двете компании. Висината на зделката е за 39 отсто повисока од берзанската вредност на „Анадарко”. Ова е шеста по големина зделка во историјата …

„Шеврон” ја купи „Анадарко” – шеста по големина зделка во историјата на нафтената индустрија Read More »