Првата жена градоначалник во Авганистан оставена „сама на брод што тоне“, сите други побегнаа

Кога Зарифа зборуваше за странските медиуми од својот стан во Кабул пред само три недели, се надеваше дека таа и нејзината земја имаат иднина. Во неделата, додека Талибанците се подготвуваа да ја преземат контролата над главниот град по напредувањето ширум Авганистан, таа чекаше исламските милитанти да дојдат и да ја убијат. „Седам тука и чекам …

Првата жена градоначалник во Авганистан оставена „сама на брод што тоне“, сите други побегнаа Read More »