• западен балкан еу

Словенија во Брисел притиска да нѐ примат во ЕУ до 2030 година

Европската унија треба да ги прими сите држави од Западен Балкан до крајот на деценијата, предлага Словенија пред органите на ЕУ во Брисел, на изненадување на членките пред самитот ЕУ-Балкан следната недела, пишува „Фајненшл Тајмс“. Идејата за брзо пристапување на сите земји од регионот во ЕУкоја доаѓа во време кога процесот на проширување е запрен, …

Словенија во Брисел притиска да нѐ примат во ЕУ до 2030 година Read More »