• заедништво

Стартот на преговорите со С. Македонија е сигнал за единство

Одлуката за започнување преговори за членство со Северна Македонија е одлична вест за регионот и за целата Европска Унија и е многу потребен сигнал за единство и координирана акција во овие тешки времиња, оцени австрискиот европратеник Андреас Шидер. Според него со одлуката Европската комисија и Советот потврдиле оти земјава ги исполнла сите услови за почеток на …

Стартот на преговорите со С. Македонија е сигнал за единство Read More »