• Задар

ВИДЕО: Пожарникарите во близина на Задар ги заштитија куќите

Според утринските информации, пожарникарите успеале да ги заштитат куќите од пожар во близина на Рашанац, недалеку од Задар. Шумски пожар вчера изби кај селото Ражанац во близина на хрватскиот приморски град Задар и зафати голема површина, а во борбата против огнената стихија се ангажирани стотици пожарникари. Синоќа, сите достапни јавни противпожарни бригади и компании од …

ВИДЕО: Пожарникарите во близина на Задар ги заштитија куќите Read More »