• вол стрит

„Ајкули“ од Волстрит страдаат во војната со „малите риби“

Според аналитичката компанија „С3 партнерс“, големите трговци со краткорочни акции изгубиле околу 5 милијарди долари, а најголемите инвеститори стекнале профит од околу 5,5 милијарди долари За разлика од вообичаената практика, вредноста на акциите да растат како последица на потезите на моќните инвестициски фондови, во овој случај „Гејмстоп“ го „напумпаа“ индивидуални инвеститори, организирани преку група на …

„Ајкули“ од Волстрит страдаат во војната со „малите риби“ Read More »