• вино

Производството на вино во Франција годинава на најниско ниво во историјата

Франција годинава ќе произведе најмалку вино откако започна со објавување податоци, а тоа се должи на мразот и болестите што ги опустошија лозјата, соопшти денеска Министерството за земјоделство. Производството оваа година ќе биде 29 проценти помало отколку во 2020 година и ќе достигне 33,3 милиони хектолитри. Во споредба со просекот во изминатите пет години, ќе …

Производството на вино во Франција годинава на најниско ниво во историјата Read More »